Wat is een ICT second opinion?

Advies & Second Opinion.

Een second opinion is zinvol voor een beoordeling van een installatie, onderhoud, offerte of ontwerp.Twijfelt u over het goed functioneren van uw huidige ICT-omgeving? Voorziet u problemen door groei, of juist door krimp? Is uw ICT verouderd en niet meer toereikend voor uw bedrijfsvoering? Of wilt u gewoon eens worden bijgepraat over nieuwe ontwikkelingen binnen de ICT branche die relevant zijn voor uw organisatie?

Wij analyseren graag uw situatie. Voorkom verrassingen achteraf. Met een onafhankelijke second opinion kunt u beoordelen of u op het juiste spoor zit. Hiermee kunt u teleurstellingen en mogelijke risico’s tijdig afvangen. Door middel van een ICT Nulmeting kunnen wij uw omgeving in kaart brengen en een eerste advies en rapportage uitbrengen.

Werkzaamheden zijn onder andere het kwalificeren of de bekabeling en uw huidige datanetwerkbekabeling voldoet. Het foutzoeken, verificatie, verbindingstesten, netwerk inventarisatie scan, traffic load test, hoeveel DHCP servers er op één netwerk actief zijn, identificeren van open poorten, patch kabel test, storing zoeken, netwerk stress testen, verificatie van aangesloten apparatuur (VLAN, VoIP, QoS), IP adres conflicten, (verkeerde) instellingen NIC, Ping, WiFi, trace route, PoE, wiremapping (Pin en Paar), inspectie en elektrisch testen van connectoren, wandcontactdozen (WCD’s), de aansluitingen, kabel soorten, lengtes, categorieën en klasse.

ICT nulmeting: De nulmeting geeft een compleet en helder beeld van de status van uw ICT netwerkinfrastructuur en organisatie op dit moment. U krijgt handvatten aangereikt waarna besluitvorming kan plaatsvinden op het gebied van het verander- en verbetertraject. Hierdoor wordt het mogelijk de dienstverlening aan de gebruikers naar een hoger niveau te tillen.