Hoe veilig is de applicatie Dropbox?

De grenzen tussen werk en privé zijn aan het vervagen. Geloof het of niet, maar dit heeft ook gevolgen voor de IT binnen uw organisatie. Medewerkers gebruiken privé devices voor het werk en omgekeerd. Soms worden medewerkers zelfs aangemoedigd om eigen devices mee te nemen (BYOD). Dropbox is een geweldige applicatie. Het verzorgt dataoplsag in de Cloud, maar nog belangrijker: Synchronisatie van bestanden tussen verschillende computers, bestanden delen met meerdere gebruikers en een historie van aanpassingen in bestanden. Het gebruikersgemak is zo groot dat Dropbox een blok (molensteen) aan het been is voor veel beveiligingsdeskundigen die verantwoordelijk zijn voor de informatiebeveiliging binnen organisaties.

Veel voorkomende problemen komen voort uit een gebrek aan toezicht. De meeste gebruikers vertrouwen erop dat de meeste recente versie de juiste versie is. Geen centraal overzicht over welke informatie is gedeeld en met wie.

De mogelijkheid tot schending van privacy overeenkomsten groter of dat gebruikers toegang krijgen tot kritieke informatie. Het ontbreken van rapportering, meldingen en uitgebreide logs van activiteiten kan leiden tot een verlies aan controle. Onjuiste wijzigingen of corrupte bestanden zijn vaak niet meer terug te zetten of te herstellen, omdat de juiste versie van het bestand ontbreekt. Als uw bedrijf de veiligheid van bestanden serieus neemt, dan kan een dief niets met een gestolen apparaat. De beste oplossing is dan om een systeem in te laten richten waarmee bestanden veilig binnen en buiten de organisatie gedeeld kunnen worden.